Gods missie voor de kerk

Wil je van binnenuit bezield worden om missionair te leven en missionair kerk te zijn? Doe dan mee met deze cursus. “Van binnenuit” betekent: je laten raken door wat de Bijbel zegt over Gods missie. We zoeken naar antwoorden op de volgende vragen: Waarom zijn wij als Gods kinderen op aarde, wat moeten we doen in deze wereld? Wat heeft het geheel van de Bijbel – Oude en Nieuwe Testament – daarover te zeggen?

We willen missionair zijn. We gunnen iedereen het goede nieuws van Jezus Christus dat onszelf ook heeft geraakt en dat in ons leven een centrale rol speelt. Maar wat is “missionair” precies? De insteek is niet zozeer: de kerk moet missionair zijn, maar: de kerk is opgenomen in de missie van God. In deze cursus van twee avonden wordt duidelijk(er) wat van Gods kinderen en Zijn gemeente in deze wereld wordt verwacht.

Het gaat dus over het evangelie voor de wereld, vooral vanuit de plaats van de kerk daarin. In onze tijd wordt de kerk nog wel eens beschouwd als een hulpmiddel om bij het geloof te blijven (of als een flinke afknapper voor het geloof), maar als we ons verdiepen in de Bijbel is de kerk en de gemeente dé plaats waar God samen met zijn volk woont en werkt.

Ds. Henrico ter Beek is enthousiast over deze cursus omdat hij gelooft dat als we ons laten inspireren in de omgang met de Bijbel, we op een goed fundament bouwen. Hij gebruikt en presenteert het boek van Christopher J.H. Wright, De Bijbelse Missie, Gods opdracht voor Zijn kinderen. (U hoeft dit boek niet zelf aan te schaffen.)

Cursus

Data

28 oktober,
11 november 2020

Algemene informatie

Bekijk algemene informatie

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!