Het luisterende leven

Hoe kun je ‘aandacht’ omarmen in een wereld van afleiding?

Omschrijving

We moeten leren hoe we kunnen luisteren. Omdat al het gepraat in de wereld onze relaties niet zullen maken zoals we ze willen. Het zal ons niet maken tot het soort mensen dat we willen zijn.

Aan ons verlangen naar intimiteit zal niet worden voldaan door eenrichtingsgesprekken en interacties die lijken op een competitie. Aan ons verlangen om te veranderen zal niet worden voldaan door stem te geven aan al het lawaai en geruis in onze ziel. We zullen onze identiteit niet vinden door onze eigen stem te ontdekken, onafhankelijk van anderen.

Tekenend is dat God ons geschapen heeft met één mond en met twee oren. Luisteren doet ertoe! Hoe kunnen we in een luidruchtige wereld vol afleiding leren luisteren? Luisteren naar God (want is ontvankelijkheid niet een eerste karakteristiek van geloven?), luisteren dus naar de Bijbel, luisteren naar de schepping, luisteren naar anderen, luisteren naar mensen die pijn hebben, luisteren naar je eigen leven. Hoe kunnen we als kerk een luisterende gemeenschap zijn?

Op deze thema-avond wil de spreker de pareltjes van het boek The Listening Life van Adam Mc.Hugh presenteren en daarover in gesprek gaan. Omdat hij gelooft in de kracht en noodzaak van stilte en rust, ontvankelijkheid en luisteren.

Thema-moment

Datum

16 oktober 2019

Algemene informatie

Bekijk algemene informatie

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!