Taizé-reis

Ouder-jongerenreis naar Taizé (14 tot 17 jaar)

Omschrijving

Taizé is een klein dorpje in de Bourgogne (Frankrijk). In 1940 stichtte broeder Roger hier een communiteit, waarin verzoening en gemeenschap centraal staan. De gemeenschap telt inmiddels broeders van protestantse en katholieke afkomst uit ongeveer twintig verschillende landen.
Zij voorzien in hun eigen levensonderhoud en delen wat ze met hun werk verdienen met anderen. Sommigen wonen in kleine gemeenschappen verspreid over de hele wereld en delen hun leven met de allerarmsten.

De gemeenschap is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jongeren van over de hele wereld. De broeders proberen de jongeren te helpen antwoorden te vinden op vragen naar de zin van hun leven.

De jongeren komen (voornamelijk) voor één week of een lang weekend en nemen deel aan de gebeden (driemaal per dag), de maaltijden, discussiegroepen, etc.
Een eenvoudige en ongecompliceerde omgeving maakt velerlei ontmoetingen mogelijk: tussen mensen, culturen en overtuigingen, maar niet in de laatste plaats een ontmoeting met God.
We hebben het plan opgevat een reis naar Taizé te organiseren. Deze is bedoeld voor vader/moeder met jongere in de leeftijd van 14 tot ongeveer 17 jaar (middelbare school).

Ouder-jongerenreis

Data

Data is nog onbekend.

Contactpersonen:
Henrieke Groenwold, Klarisse Broer,
Karin Pierik

Voor informatie:
038 385 6826 / 06 220 315 16
info@boerendiekhuus.nl

Algemene informatie

Bekijk algemene informatie

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!