Uit de kast in de kerk

Christen-zijn en homoseksualiteit

Vrijdag 31 maart organiseert het Leerhuis Zwartewaterland een thema avond over homoseksualiteit. Homoseksualiteit en de kerk lijken 2 tegenstellingen en in Christelijk Nederland zijn er weinig onderwerpen die meer polariserend zijn. Om de tegenstellingen (en soms heftige) meningen over homo’s uit de weg gegaan rust er een taboe op het onderwerp.

Er niet over praten doet echter geen recht aan de worsteling die je kunt hebben als je gevoelens hebt voor mensen van hetzelfde geslacht. We willen als Leerhuis het onderwerp bespreekbaar maken en daarom hebben we op 31 maart a.s. John Lapré uitgenodigd als spreker. John is opgegroeid in Genemuiden, overtuigd Christen én leeft samen met een man. Daarnaast zal ook Herman van Wijngaarden, werkzaam bij de ‘Stichting Hart van Homo’s’, zijn verhaal delen. Herman is bewust single.

Vanuit de kerken die het Leerhuis vertegenwoordigd wordt er verschillend gedacht over homoseksualiteit en we willen als Leerhuis geen stelling innemen. Maar we vinden het wel belangrijk dat het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt!

We hopen dat we in liefde mogen luisteren naar de persoonlijke verhalen van Herman en John en hoe zij beiden als homo invulling geven aan hun Christen zijn.

Thema-avond

Informatie

Locatie: Tapijtmuseum, Genemuiden
Datum: 31 maart 2023
Aanvang: 20.00 uur
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!